tiistai 4. syyskuuta 2012

Intialainen jauhelihakastike



Pirkka-lehdessä on aina hyviä ja mielenkiintoisia reseptejä. Ne ovat aina toteutettavissa, sillä raaka-aineet löytyvät vähintäänkin tavallisesta marketista. Pienellä lisämaustamisella ohjeista saa varsin maukkaita juttuja! Tällä kertaa silmiin osui ruoka nimeltä jauhelihakastike itämaisittain. Lisäsin omaan versiooni enemmän mausteita ja koska mausteet olivat intialaishenkisiä, nimesin kastikkeen intialaiseksi jauhelihakastikkeeksi. On hyvää riisin kera!


Intialainen jauhelihakastike


Pilko yksi iso sipuli ja hienonna kolme valkosipulinkynttä. Kuumenna paistinpannulla 1rkl öljyä ja kuullota sipuleita hetki. Lisää pannulle 4tl chilitahnaa (sambal oelek), 1tl jeeraa, 1/2tl kurkumaa ja 2tl tandoor masala -mausteseosta. Sekoittele ja kuumenna, kunnes mausteet alkavat avautua.

Lisää pannulle 400g jauhelihaa ja ruskista. Kaada sekaan 300g paseerattua tomaattia, 1/2tl kanelia, 1rkl fariinisokeria ja suolaa maun mukaan. Anna hautua kannen alla n. 20min. 

Lisää lopuksi 1-1,5dl maustamatonta jugurttia (turkkilaista) ja sekoita. Silppua kastikkeen päälle tuoretta korianteria.



8 kommenttia:

  1. Minun pitää kyllä tunnustaa, etten ole Pirkka-lehteä vuosiin avannut kuin niksiosaston kohdalta ja siitäkin vain hihitelläkseni sukkahousuvinkeille. Mutta juttusi perusteella seuraava lehti menee parempaan syyniin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mun mielestä siellä on hyviä ideoita, vaikka ruuat onkin selkeästi suunnattu lapsiperheille ja ovat miedosti maustettuja, mutta omalla lisämaustamisella saa sitten omaan makuun sopivaa ruokaa. Heh, ne niksit on kyllä yleensä luettava, on ne niin hulluja :D

      Poista
  2. Hyvää oli, vaikka chilitahnaa hiukan liikaa minun makuuni. Kiitos helposta mutta toimivasta reseptistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia palautteesta ja mukavaa, että löysit kivan arkireseptin :) Nykyään olen välttänyt ohjeissa kirjoittamasta chili(tahnan) määrää, sillä oikea määrä riippuu juurikin jokaisen omasta mausta :)

      Poista
  3. Tätä reseptiä on meillä käännelty ja väännelty nyt kuukausi, muunnelmia vähän vaikka mihin ruokaa aina kastikkeesta nacho vuokaan. Valkeana lisänä ollaan käyetty kookoskermaa, käy mausteisiin valtavan hyvin! Kiitos reseptistä. Mausteet on täydelliset!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla! Kookoskerma sopisi tosiaan todella hyvin, toisi kivaa lisämakua :) Meillä tehdään tänään intialaista, mutta ei juuri tätä ruokaa. Mausteiden sinfonia on kyllä ihana!

      Poista